Hall of Famers Historie Vrouwenijshockey Kampioenen

Erg triest nieuws voor de Nederlandse ijshockeygemeenschap aan het begin van het seizoen 2009-2010. Op zondag 27 september 2009 komt de succesvolle Nederlandse linesman Ilse Robben op 39-jarige leeftijd te overlijden als gevolg van kanker.

Ilse Robben speelde in de jaren negentig voor het nationaal vrouwenteam, maar stond toch vooral bekend als één van de beste vrouwelijke linesmen ter wereld en was in die hoedanigheid als eerste vrouw actief in de Nederlandse eredivisie. Ook werd ze door de IIHF veelvuldig uitgenodigd om deel uit te maken van het scheidsrechterskorps bij wereldkampioenschappen. Bovendien werd ze twee keer geselecteerd als official tijdens de Olympische Spelen. Ilse Robben was actief in Turijn en Salt Lake City. Ze ontving in het seizoen 2005-2006 de Wim Kuit Trofee, de onderscheiding voor de meest waardevolle referee van het seizoen.

In 2006 werd bij Robben borstkanker geconstateerd. Hiervan leek Ilse in eerste instantie te herstellen en ze keerde al snel terug als linesman in de eredivisie. In 2008 werd echter opnieuw kanker bij haar geconstateerd en deze keer wist ze niet te winnen van deze verschrikkelijke ziekte.