Hall of Famers Historie Vrouwenijshockey Kampioenen

In november ‘97 hadden de Nederlandse ijshockeydames eens een keertje geluk. Ze kregen met de voormalig Hongaars international Ferry Lörinz een hele goede en ervaren trainer-coach in de gelederen. Eugéne Koppen werd aangesteld als zijn assistent.

Een maand later kwam het 'nationale team' van Schotland op bezoek. Nederland haalde twee keer flink uit, want er werd gewonnen met 16-2 en 8-0.In januari ‘98 reisde Nederland af naar Frankrijk. Door een herstructurering in het mondiale vrouwenijshockey werden alleen nog maar WK’s gespeeld en kwamen de EK’s te vervallen. Voor deelname aan de WK’s werden er verschillende kwalificatietoernooien georganiseerd. Oranje ging naar Colmar in Midden-Frankrijk, waar ze tegen Tsjechië, Frankrijk en Slowakije moesten spelen voor een plaats in een volgend kwalificatietoernooi, waar gestreden moest worden voor een plaats in het WK voor A-landen.

Alle trainerswisselingen hadden het team niet beter gemaakt. Integendeel. Landen waartegen twee jaar eerder nog gelijk werd gespeeld, bezorgden Nederland fikse nederlagen. Er werd in Colmar verloren van Tsjechië (2-7), Frankrijk (1-7) en Slowakije (0-4). Er was dus veel werk aan de winkel voor coach Lörinz, maar dat was hem wel toevertrouwd.

Interlands in ‘97-‘98:
Nederland-Schotland 16-2
Nederland-Schotland 8-0
Nederland-Tsjechië 2-7*
Nederland-Frankrijk 1-7*
Nederland-Slowakije 0-4*
* Wedstrijden pre-kwalificatietoernooi WK 1998 in Colmar, Frankrijk