Hall of Famers Historie Vrouwenijshockey Kampioenen

In maart 2007 spelen de Nederlandse vrouwen hun WK in Noord-Korea. De belangrijkste doelstelling is om degradatie naar Division III te voorkomen.

Oranje start met een 0-6 nederlaag tegen Oostenrijk. Daar volgt een overwinning in overtime op Slovenië. Bij het ingaan van de derde periode keek Oranje nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar dankzij Savine Wielenga wordt overtime afgedwongen. Slechts elf seconden had Nederland nodig om via diezelfde Wielenga de winnende treffer te scoren.

In de derde wedstrijd neemt Nederland het op tegen Slowakije. De sterke Slowaakse vrouwen laten Oranje kansloos en winnen met 4-0.In het vierde duel, tegen Italië, is opnieuw een verlenging noodzakelijk. Helaas trekt Nederland nu aan het kortste eind. Het spel van Oranje is uitstekend, maar het missen van kansen is het grote probleem. Defensief heeft de ploeg z’n zaakjes goed voor elkaar. Tegen Italië had Nederland lange tijd zicht op de winst. Via treffers van José Schipper, Saskia Admiraal en Savine Wielenga koesterde het team van Willem van de Kraak lange tijd een 3-2 voorsprong. Italië wist in de derde periode echter de gelijkmaker te scoren en pakte in overtime het bonuspunt mee (3-4).De laatste wedstrijd voor Nederland in Pyongyang was er eigenlijk teveel aan. Gastland Noord-Korea trakteert het thuispubliek namelijk op een overtuigende 7-0 overwinning.

Slowakije wint het toernooi met vijf zeges in even zoveel wedstrijden. Nederland wordt vijfde met drie punten en de doelcijfers 6-23. De doelstelling om niet te degraderen wordt hiermee gehaald. Het zijn de Sloveense vrouwen (zesde met 1 punt) die een stapje terug moeten doen.

Uitslagen van Oranje tijdens dit WK:
Nederland – Oostenrijk 0-6
Slovenië – Nederland 2-3 (overtime)
Slowakije – Nederland 4-0
Nederland – Italië 3-4 (overtime)
Noord-Korea – Nederland 7-0