Hall of Famers Historie Vrouwenijshockey Kampioenen

Eind maart 2008 speelt het nationaal vrouwenteam het WK Division II in het Finse Vierumaki. In het openingsduel pakt Nederland een punt tegen Italië. Door een late treffer van Natalie Elderhorst bereikte Oranje overtime (2-2), waarin niet werd gescoord. De Italiaanse vrouwen waren na penaltyshots echter alsnog te sterk. Italië kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Nog voor het einde van de eerste periode was het alweer gelijk via Saskia Admiraal. Een powerplaygoal na vier minuten in de tweede periode leek de Italiaansen lange tijd de overwinning in de reguliere speeltijd te bezorgen, maar in een dubbele powerplay besliste Elderhorst dus anders.

Nederland begon in de tweede wedstrijd sterk tegen Australië, wat snel resulteerde in een doelpunt van Nayima Neerdaels. Een minuut later bracht Saskia Admiraal de 2-0 op het scorebord. Het sterke Oranje bouwde de voorsprong gestaag uit en kwam in de tweede periode via Savine Wielenga en Jose Schipper op een 4-0 voorsprong. Vroeg in de derde periode zorgde Lieke Boelhouwers-Erades voor de 5-0. Nederland liet vervolgens de teugels vieren, waardoor Australië twee snelle tegentreffers wist te scoren. Daar bleef het bij want met haar derde treffer van het toernooi gooide Saskia Admiraal de wedstrijd op slot. Eindstand 6-2 (2-0, 2-0, 2-2).

De goede start van dit WK kreeg helaas geen vervolg. De wedstrijden van Oranje tegen Denemarken en Noord-Korea gaan helaas verloren.