Hall of Famers Historie Vrouwenijshockey Kampioenen

Corona laat zich aan het begin van 2020 voor het eerst echt gelden. De epidemie groeit al snel uit tot een pandemie en nadert ons land met rasse schreden. Er worden allerlei maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook het nationale en internationale ijshockey worden getroffen. Het nationaal vrouwenteam zou in april na twee promoties deelnemen aan het WK Divisie 1A in de Franse stad Angers. Tot teleurstelling van alles en iedereen die de Oranjevrouwen een warm toedraagt wordt dit WK helaas geannuleerd door de internationale ijshockeyfederatie IIHF.

In het voorjaar wordt bekend dat de Nederlandse vrouwenploeg drie plaatsen is gestegen op de wereldranglijst van de Internationale IJshockeyfederatie IIHF. De vrouwen zijn de snelste stijgers op die lijst en staan nu op plek 18.

De Coronaperikelen houden international Zoë Barbier niet tegen om aan het eind van dit seizoen te tekenen bij Malmö Redhawks, dat uitkomt op het tweede niveau in Zweden. Het is haar tweede avontuur in het Scandinavische land. De Forward speelde eerder twee jaar voor SDE.

Danique Koghee (Alcmaria Flames) tijdens het WK U18 in Eindhoven in de wedstrijd van 26 januari 2020 tegen Australië
Danique Koghee (Alcmaria Flames) tijdens het WK U18 in Eindhoven in de wedstrijd van 26 januari 2020 tegen Australië — © Hans Eeuwes