Hall of Famers Historie Vrouwenijshockey Kampioenen

Op zaterdag 24 september ging het ijshockeyseizoen 2022-2023 in de Jaap Edenhal van start met de strijd om de Ron Berteling Schaal. Voorafgaand aan deze wedstrijd organiseerde Amsterdam Tigers in samenwerking met IJshockey Nederland een speciale dag voor meisjes van 8 tot 18 jaar. Deze Girls Only Clinic ging van start met een ijstraining onder leiding van het eerste team van Amsterdam Tigers met Ondrej Kratky en de internationals Britt Wortel en Zoë Barbier.

Na de lunch volgde een presentatie van Britt Wortel en Zoë Barbier met verschillende onderwerpen en filmpjes van nationaal team speelsters Mandy Flink, Bieke van Nes en Emily Even. De meiden konden op deze manier zien wat er allemaal komt kijken bij het spelen in Oranje en hoe het er op een WK aan toegaat.

In oktober is er ook nieuws van Team Stripes. De Nederlandse scheidsrechter Britt Kösters is geselecteerd voor de ‘Road to Milano’, waarvoor vijftig vrouwelijke scheidsrechters zijn gekozen. Zij krijgen in de komende komende 3 tot 4 jaar kansen om zich voor te bereiden op de Olympische winterspelen in Milaan.

Naast haar selectie voor dit traject tot Milaan is Britt aangewezen voor het leiden van wedstrijden in de Women's U18 A poule in Zweden, die gespeeld worden van 8 tot en met 15 januari 2023.